Činnost a aktivity v roce 2013

31.01.2014 13:36

 

SOKOLOVÉ v roce 2013, oslavili ve zdraví rovných 100 let!

Tělocvičná jednota Sokol Velké Pavlovice má za sebou skvělý rok plný rozmanitých akcí v čele s listopadovou slavnostní akademií uspořádanou k příležitosti připomenutí si 100. výročí založení T.J. Sokol ve Velkých Pavlovicích.

Kromě sportu a jiných s pohybem spojených aktivit se naši Sokolové věnují i dalším neméně atraktivním a bohulibým činnostem, jako je kupříkladu vaření guláše. A to na „Best of Levelu“, zlato z řady prestižních soutěží už není žádnou výjimkou!

Co v roce 2013 Sokolové podnikali?  Začtěte se do následujících řádků a dozvíte se!


 

Naši členové si mohou vybrat hned z několika sportovních či společenských aktivit...

Pravidelné aktivity - každý týden:
Pondělí * 19-20 hod. cvičení pro členky (ženy a dívky) v tělocvičně ZŠ Velké Bílovice  - kalanetika, aerobic, power jóga nebo pilates – tyto cvičení se střídají. Po 20. hodině jsou nácviky sletových skladeb dle potřeb a požadavků župy
Úterý * 19-21 hod. pro členy (chlapce a muže) v malé tělocvičně ZŠ Velké Pavlovice – florbal a jiné míčové hry
Středa * 20-22 hod. pro všechny členy – setkávání se v klubovně např. u šipek anebo jen tak posezení u vínečka
Čtvrtek * 19.30 – 21.30 hod. pro všechny členy – volejbal ve velké tělocvičně ZŠ Velké Pavlovice
Pátek * cvičení dětí v bazénu
Sobota * 18-20 hod. pro členy (muže) v malé tělocvičně ZŠ Velké Pavlovice – box
Neděle * dle počasí výjezd na kolech po okolí

A teď jen krátce k výčtu našich ne úplně pravidelných akcí v roce 2013:

Duben
13. 4. 2013 * Jarní šlapka
Zde jste mohli ochutnat náš gulášek či zelňačku.
27. 4. 2013 * Jarní přechod Pálavy se Sokolem V.P. – 3. ročník
Jako ročníky minulé, tak i letos  nám počasí přálo, bylo slunečno a proto s námi vyrazily opravdu celé rodiny, včetně malých dětí.

Květen
1. 5. 2013 * Zahájení cykloturistické sezóny - 5. ročník
Výlet na kolech do Lednice kolem Pálavských jezer. Počasí bylo nádherné, slunečné a tak to byl krásný celodenní výlet, kterého jsme si všichni moc užili.
25. a 26. 5. 2013 * Všesokolský slet v Roudnici nad Labem
Z naší jednoty se sletu se zúčastnili bohužel jen 2 cvičenky (Iveta Hiclová a Jana Václavková). Celkově to byl velmi vydařený slet, na kterém se sešlo okolo 6 000 cvičenců nejen z České republiky ale i zahraničí. Bohužel počasí moc nepřálo, byla ukrutná zima a také pršelo, ovšem na cvičencích to nebylo znát. Před sletem se konal každoroční výstup na horu Říp, který byl náročný, ovšem s nádherným výhledem do okolí. Pohled na krásné sokolské uniformy a prapory, které byly včele při výstupu, byly krásnou tečkou a odměnou za náročný výstup.

Červen – náš spolek se musel trochu rozdělit
8. 6. 2013 * Volejbalový turnaj v Rakvicích
Naše volejbalové družstvo se poprvé zúčastnilo turnaje a uhrálo krásné 4. místo a přivezlo si pohár se vzpomínkou na tuto akci.
8. 6. 2013 * Účast v soutěži o nejlepší guláš v Otnici
Tato akce byla součástí pivních slavností. Zde jsme byli poprvé a bohužel nijak jsme se neumístili. Příští rok se budeme snažit lépe připravit a nějakou tu trofej si přivézt.
8. 6. 2013 * Odlet na XXIII. slet Americké obce sokolské v Milwaukee
Sletu se z naší jednoty zúčastnily opět jen 2 cvičenky (Iveta Hiclová, Jana Václavková), z naší župy to bylo celkem 8 cvičenců, kteří se přidali k 16 členům župy Severomoravské. Takže celkem 24 sokolů před sletem cestovalo a poznávalo krásy národních parků USA. Projeli jsme celkem 14 států. Cestování jsme ukončili vystoupením na XXIII. sletu ve skladbě All-Participant Finale, která byla společná pro cvičence ze všech zúčastněných zemí. Byl to nádherný zážitek, na který jen tak nezapomene.

Červenec
13. 7. 2013 * Soutěž ve vaření guláše v Doubravicích – 9. ročník
My jsme se této soutěže zúčastnili již po páté. Vždy zde vaříme vepřový guláš na meruňkách, který má své příznivce (jezdí za námi pravidelně) a velký úspěch, poněvadž si každý rok přivezeme přední umístění za chutně uvařený guláš. Letos jsme získali 1. místo od odborné komise a od veřejnosti jsme byli až na 4. místě z 19. družstev. V těchto soutěžích nejde jen o umístění, ale vždy je tam dobrá parta lidí, která se potkává již několik let pravidelně na stejném místě a často se i přes špatné počasí a nezískání nejvyšší medaile za guláš opět vrátí na další ročník. Můžeme zde tak získat nejenom recepty na různé guláše a možnost porovnání chutí s naší „tajnou“ recepturou, ale také se pobavíme a zasmějeme v okruhu přátel s podobnými zájmy.

Září
14. 9. 2013 * Soutěž ve vaření guláše tentokráte v Předklášteří u Tišnova – 5. ročník
Naše družstvo se zde zapsalo již po třetí. Obhájili jsme loňská prvenství. Opět jsme získali 1. místo od odborné komise a 1. místo od veřejnosti za vepřový guláš na švestkách.

Listopad
23. 11. 2013 * Slavnostní akademie Sokola Velké Pavlovice
Při této vzpomínkové akci na vznik jednoho z nejstarších spolků si členové Sokola Velkých Pavlovic, sokolové ze župy Slovácké a místní občané mohli vyslechnout něco z historie, zhlédnout nástup historických praporů z okolních jednot ale i zahraniční jednoty Vídeň, stužkování našeho praporu výroční stuhou vydanou ČOS k tomuto výročí. Dále zde byly k vidění sletové skladby či vystoupení místních sdružení či MŠ. Ukončením této 1,5 hodinové slavnostní akademie bylo vystoupení místních sokolů, kteří se snažili svou scénkou přiblížit současnou činnost a fungování našeho spolku. K tomuto krásnému výročí jsme vydali vzpomínkový almanach, který především ve fotografiích ukazuje pohnutou minulost ale i veselou současnost Tělocvičné jednoty Sokol Velké Pavlovice. Tento almanach je možno zakoupit za 20,- Kč u Jany Václavkové (Herbenova č. 5 – tel. 602 446 152 )


Ing. Jana Václavková, starostka T.J. Sokol Velké Pavlovice